Aan het laden

Toon info

Zeekraal.nl

Een zee vol groente...

Elenbaas Zeegroenten
Oude Rijksweg 78
4339 BD Nieuw- en Sint Joosland

Schorrevisje

Met schorrekruid gevulde goudbrasem uit de oven!

Ingrediënten
1 goudbrasem met kop
1 schijf witte uit
75g schorrekruid
1 schijf citroen met schil
Een snufje zwarte peper
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Vul de buik van de goudbrasem met een schijf ui, schijf citroen en de helft van het schorrekruid (dit blijft zacht). Leg de vis in de ovenschaal en sprenkel tenslotte 1 eetlepel olijfolie over het geheel. Verdeel tenslotte de andere helft van het schorrekruid over de vis (dit wordt knapperig). Voeg naar smaak zwarte peper toe. Zet het geheel gedurende 30 minuten in de oven en serveer. In de zomer kan men als alternatief voor de oven, de goudbrasem verpakken in aluminiumfolie en op de barbecue bereiden. Ook lekker met zeebaars of Ardense forel.