Aan het laden

Toon info

Zeekraal.nl

Een zee vol groente...

Elenbaas Zeegroenten
Ampereweg 14-18
4338 PT Middelburg

Sint-Jakobsnoten met zoutmelde

Ingrediënten
4 stuks schoongemaakte sint-jakobsnoten
Een scheutje olijfolie
75g zoutmelde
2 klontjes roomboter
Groentebouillon

Bereiding
Leg de sint-jakobsnoten op een stuk keukenpapier en dep ze voorzichtig droog.
Pluk de zoutmelde blaadjes voorzichtig van de stengels. Was ze in stromend water op een vergiet.
Zet de pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
Laat dit op middelhoog vuur verhitten.
Zodra het heet is leg je de coquilles in de pan.
Zet het vuur op hoog en keer ze om en om tot ze lichtbruin zijn. Niet langer dan 2 minuten.
Haal de coquilles uit de pan. En leg ze op een voorverwarmd bordje.
Voeg aan dezelfde pan een groentebouillon toe. Verwarm deze met een extra klontje roomboter.
Voeg de zoutmelde blaadjes toe en stoof ze tot ze heldergroen zijn. Giet ze af op een vergiet.
Strooi de gestoofde zoutmelde over en rond de sint-jakobsnoten.