Kabeljauw met spek & lamsoor
Ingrediënten
4 stuks kabeljauwfilet
4 x 75 g lamsoor
0.4dl rode port
3 klontjes roomboter
Peper en zout
2 sjalotten
2,5 dl rode win
4 plakjes ontbijtspek
2 klontjes roomboter
Bereiding
Voor de saus, de gesnipperde sjalotjes in 1/3 van de hete boter glazig laten worden. Afblussen met rode wijn en tot iets meer dan 1/3 in laten koken. De kabeljauwfilets onder de koude kraan wassen en droogdeppen met keukenpapier. De stukken in een plakje spek wikkelen. Vastbinden met keukengaren en met peper en zout bestrooien. De met spek omhulde vis is 1/43 van de boter eventjes om en om bruin bakken en vervolgens in de op 180 graden voorverwarmde oven ongeveer 8 minuten gaar laten worden. De lamsoortjes wassen en met aanhangend water met de resterende boter op vrij hoog vuur wokken. De saus op smaak brengen met port, peper en zout en vlak voor het serveren de ijskoude boter erdoor kloppen. Zorg ervoor dat de saus niet weer gaat koken. Het garen van de kabeljauw verwijderen en de vis op een bedje van lamsoor leggen. De saus eromheen schenken. De borden direct serveren.