Haring met bietjes, zeebanaan en crème fraîche
Recept van Cas Zwemer
Ingrediënten:
2 Haringen, schoon, in repen gesneden
2 Bietjes, neem een gele en een roze voor de mooie kleuren, een rode kan ook
Azijn
Snufje suiker
4 Komkommerlinten
Rijstazijn
1 Sjalot, gesnipperd
1/2 Verse lente-ui, in ringen gesneden
Enkele snoeptomaatjes, gehalveerd
2 Eetlepels crème fraîche
Limoen, een paar schuifjes voor de garnering en het sap
1 Lange streng zeebanaan, banaantjes in trosjes eraf halen
Bereiding:
Kook de bietjes ongeschild. Bewaar wat kookvocht.
Schil de bietjes en snijd in plakjes.
Laat de plakjes met wat kookvocht, azijn en een beetje suiker 10 minuten op heel laag vuur pruttelen. Laat afkoelen.
Laat de komkommerlinten 10 minuten in de rijstazijn trekken.
Leg de haring op de borden.
Leg de sjalot er in twee mooie hoopjes naast.
Leg de plakjes bietjes rondom.
Maak rolletjes van de komkommerlinten en leg rondom.
Meng een dressing van crème fraîche en limoensap.
Dresseer de salade af met de crème fraîche dressing.
Garneer met de zeebanaan, schuifjes limoen, lenteui en snoeptomaatjes.
Eet smakelijk!