Zeebanaan recepten van Cas Zwemer
Koken met zeebananen…? Chefkok Cas Zwemer geeft tips en recepten
Zeebananen zijn de nieuwe hit onder de zeegroente. Chefkoks hebben ze al ontdekt. En een enkele thuiskok ook. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Omroep Zeeland vroeg het Cas Zwemer, chefkok van restaurant Zeeuwse Streken in Middelburg. Lees verder>>>
Krabsalade met zeebanaan
© Omroep Zeeland
Recept van Cas Zwemer
Ingrediënten:
80 g Zeebanaan, geplukt en fijn gesneden
60 g Sjalot, gesnipperd
30 g Zoetzure bietjes, fijngesneden
1 kg Verse Noordzee krabscharen, 4 minuten koken, vlees uit de scharen halen
2 Eetlepels mayonaise (beste zelfgemaakt)
1 theelepel crème fraîche
1 Limoen, de rasp en het sap
Een paar zeebanaantjes, toppen om te garneren
Bereiding:
Meng alle ingrediënten spatelend door elkaar.
Afsmaken met peper en zout.
Doop 2 lepels in een glas water. Schep met een van de lepels een portie van de krabsalade. Schep met de andere lepel de portie over door met de brede kant van de lepel in de holte te scheppen van de andere lepel. Herhaal dit nogmaals zodat een glad, lepelvormig balletje vormt. Leg die op het bord.
Garneren met zeebanaan en opdienen.
Eet smakelijk!
Haring met bietjes, zeebanaan en crème fraîche
© Omroep Zeeland
Recept van Cas Zwemer
Ingrediënten:
2 Haringen, schoon, in repen gesneden
2 Bietjes, neem een gele en een roze voor de mooie kleuren, een rode kan ook
Azijn
Snufje suiker
4 Komkommerlinten
Rijstazijn
1 Sjalot, gesnipperd
1/2 Verse lente-ui, in ringen gesneden
Enkele snoeptomaatjes, gehalveerd
2 Eetlepels crème fraîche
Limoen, een paar schuifjes voor de garnering en het sap
1 Lange streng zeebanaan, banaantjes in trosjes eraf halen
Bereiding:
Kook de bietjes ongeschild. Bewaar wat kookvocht.
Schil de bietjes en snijd in plakjes.
Laat de plakjes met wat kookvocht, azijn en een beetje suiker 10 minuten op heel laag vuur pruttelen. Laat afkoelen.
Laat de komkommerlinten 10 minuten in de rijstazijn trekken.
Leg de haring op de borden.
Leg de sjalot er in twee mooie hoopjes naast.
Leg de plakjes bietjes rondom.
Maak rolletjes van de komkommerlinten en leg rondom.
Meng een dressing van crème fraîche en limoensap.
Dresseer de salade af met de crème fraîche dressing.
Garneer met de zeebanaan, schuifjes limoen, lenteui en snoeptomaatjes.
Eet smakelijk!